اسدالله اسدی وارد تهران شد/ غریب آبادی: بازداشت اسدی غیرقانونی بود
به نقل از خبرگزاری تسنیم1402/3/5کد خبر 14023195613
اسدالله اسدی، دیپلمات کشورمان که در تیر 1397 برخلاف حقوق بین الملل بازداشت و در بلژیک محاکمه شده و پنج سال در این کشور زندانی بود، روز جمعه وارد تهران شد..
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، این دیپلمات آزاد شده کشورمان در بدو ورود به فرودگاه مهرآباد تهران مورد استقبال سخنگوی دولت علی بهادری جهرمی و کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت..
غریب آبادی درباره آزادی اسدی گفت: امروز خیلی خوشحال هستیم..
الحمدالله بعد از تلاش های بسیار گسترده دستگاه های ذیربط، دولت جمهوری اسلامی، قوه قضائیه، وزارت امور خارجه و سایر دستگاه ها شاهد حضور و آزادی ایشان هستیم..
وی با تبریک آزادی این دیپلمات به خانواده اسدی و مردم ایران، افزود: حقوق ایشان چه از نظر مطابقت با حقوق بین الملل و حقوق بشر بسیار نقض شده است..
طبق اصول بین الملل و کنوانسیون 1961 ناظر بر روابط دیپلماتیک، نمی توان دیپلمات ها را بازداشت کرد بویژه اگر در کشوری ثالث باشند و یا در حال بازگشت به محل مأموریت خودباشند. غریب آبادی تاکید کرد: ایشان دقیقاً همین وضعیت را داشت..
یعنی هم حکم بازداشتی که بلژیک صادر کرد و هم دستگیری ایشان در آلمان و هم لغو مصونیت دیپلماتیک ایشان توسط دولت اتریش، تمامی این ها خلاف ضوابط و اصول حقوقی و بین المللی است..
وی ابراز امیدواری کرد که دستگاه های مختلف کشور به همین ترتیب تلاش های خود را در راستای آزادی هر هم وطنی که به ناحق یا غیرقانونی در دیگر کشورها بازداشت هستند، ادامه بدهند..
پیشتر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آزادی اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی از بلژیک را تأیید کرد و گفت ایشان در راه بازگشت به وطن است..
به گزارش تسنیم، وزیر خارجه ایران در توییتر نوشت: آقای اسدالله اسدی، دیپلمات بی گناه کشورمان که بر خلاف حقوق بین الملل و به طور غیرقانونی بیش از دو سال در آلمان و بلژیک بازداشت بود، هم اکنون در راه بازگشت به وطن است و به زودی وارد ایران عزیزمان خواهد شد..
از تلاش های مثبت سلطنت عمان در این مسیر تشکر می کنم..
منبع آگاه: اسدالله اسدی آزاد شد/ آزادی دیپلمات ایرانی چگونه محقق شد؟.
کنعانی: گروگان گرفته شدن اسدی سناریوی صهیونیستی- آمریکایی بود همچنین ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آزادی اسدالله اسدی، دیپلمات کشورمان که در بلژیک زندانی بود، گفت: اسدالله اسدی، دیپلمات گروگان گرفته شده جمهوری اسلامی ایران پس از تحمل 5 سال اسارت تا ساعاتی دیگر به آغوش میهن اسلامی باز می گردد..
ساعاتی قبل تر، وزارت امور خارجه عمان اعلام کرد که موفق به میانجیگری بین بلژیک و ایران برای حل مشکل اتباع بازداشت شده در هر دو کشور شده است..
در بیانیه وزارت خارجه عمان آمده است: افراد آزاد شده از سوی تهران و بروکسل امروز به مسقط منتقل خواهند شد..
اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی تیرماه سال 97 با توطئه منافقین در آلمان دستگیر و سپس تحویل پلیس بلژیک شد..
دستگیری وی نقض حقوق دیپلماتیک (ماده 40 کنوانسیون حقوق دیپلماتیک وین) و نقض گسترده حقوق بشر بود چراکه وی را به مدت 100 روز در بخش زندانیان روانی و 3 ماه در انفرادی بدون پنجره زندانی کردند..
واژه شناسی این خبر (ستاد حقوق بشر قوه قضائیه):
ستاد حقوق بشر یکی از زیرمجموعه های شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران است که ساختار اداری آن، ذیل قوه قضائیه ایران تعریف شده است. این ستاد در سال ۱۳۸۴ شروع به کار کرد.
این ستاد انتصاب گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران توسط سازمان ملل متحد را رد و محکوم کرده و به شدت مخالف موضع کشورهای غربی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران است. همچنین معتقد است «چهره واقعی» حقوق بشر باید از طریق اسلام پیگیری شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (حقوق):
حقوقق (جمع واژه حق به معنای سِزه) یا سِزمان (sezmân) یا سِزِگان (sezegân) به پارسی ، مجموعه قواعدی است که از طریق موسسات اجتماعی یا دولتی، جهت تنظیم رفتار ایجاد و اعمال می شود. دانش حقوق، دانش تحلیل و سیر تحول قواعد حقوقی است. همچنین حقوق مجموعه قوانین و مقرراتی است که حاکم و ناظر بر روابط افراد و اشخاص می باشند. از حقوق در معنای امتیازی که شخص برای جامعه معینی دارد، به حقوق فردی تعبیر می شود.
سزگان در نظام های حقوقی ملی به روش های مختلفی ایجاد می شود؛ از راه وضع یا نسخ قانون ( دادیک گذاری ) توسط قوه مقننه ، از طریق صدور آیین نامه ها و بخشنامه های دولتی در قوه مجریه ، و تصمیمات قضایی الزام آور در قوه قضاییه (که این روش آخر در نظام های کامن لا اهمیت بیشتری دارد). اشخاص خصوصی هم می توانند قراردادهای الزام آور قانونی را میان خود ایجاد کنند و در برخی وضعیت ها با توافق یکدیگر سیستم های میانجی گری را جایگزین فرایند معمول دادگستری کنند. مام دادیک ( قانون اساسی ) نقش انکارناپذیری در شکل گیری سامانِ سِزمانی هر کشور دارد و نظام حقوقی نیز به نوبه خود شکل دهنده سیاست، اقتصاد و جامعه است و روابط میان افراد را هدایت می کند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)