بزرگان انقلاب از شخصیت های بزرگ فرهنگی هستند
به نقل از خبرگزاری موج1402/3/5کد خبر 1402319809
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی است و بزرگان انقلاب از شخصیت های بزرگ فرهنگی هستند..
به گزارش خبرگزاری موج، محمدمهدی اسماعیلی در جمع نمازگزاران شهرستان نهاوند ابراز داشت: دولت انقلابی برای حل مشکلات در ابعاد مختلف در تلاش بی وقفه است..
وی افزود: دشمن با جنگ ترکیبی که سال گذشته شروع کرد، به فکر براندازی نظام بود..
وی ادامه داد: این شهر مهد دلیران و مردانی مانند سردار عزیز شهید حاج میرزا محمد سلگی و دلاور مردان سرافرازی است که در راه انقلاب از جان خود گذشتند..
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنانش گفت: این انقلاب با درایت امام راحل به ثمر نشست و امروز تحت مدیریت داهیانه رهبر فرزانه انقلاب به مسر پرافتخار خود ادامه می دهد..
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حضرت امام راحل در سنین جوانی تألیفات زیادی داشتند و مقام معظم رهبری هم تألیفات فراوانی دارند و در نمایشگاه کتاب امسال تألیفات ایشان از پرفروش ترین ها بود..
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی بر پایه این شهادت ها و رشادت ها بنا شده است و این شجره طیبه با هیچ خباثتی لطمه نخواهد دید چون این انقلاب مرهون زحمات بزرگان و شهدا است..
شرکت در نشست شورای فرهنگ عمومی نهاوند با حضور علیرضا قاسمی فرزاد استاندار همدان و امام جمعه و همچنین دیدار با جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر این منطقه از دیگر برنامه های پیش بینی شده اسماعیلی در سفر عصر امروز به این شهرستان است..
واژه شناسی این خبر (انقلاب اسلامی):
انقلاب اسلامی ایران ، قیام مردم ایران به رهبری امام خمینی ، از مراجع تقلید شیعه که موجب سقوط نظام پادشاهی و ایجاد نظام جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ش برابر با ۱۹۷۹م شد. آغاز این حرکت با اعتراضات امام خمینی و دیگر علمای دینی به رفتارهای خلاف دین دستگاه حکومتی از سال ۱۳۴۱ش آغاز شد. در عاشورای سال ۱۳۴۲ش امام خمینی در مدرسه علمیه فیضیه قم سخنرانی کرد و در پی اعتراضات تند به حکومت بازداشت شد. این واقعه موجب قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ش و حرکت های اعتراضی مردم و درگیری با مأموران حکومتی در برخی از شهرهای ایران شد و در نتیجه کشتار برخی معترضان گردید. اعتراض مجدد امام خمینی به لایحه کاپیتولاسیون باعث دستگیری دوباره وی در سیزده آبان ۱۳۴۳ش و تبعیدش به ترکیه و پس از آن نجف گردید. مبارزات انقلابیون در خفا ادامه یافت تا این که درگذشت مشکوک سید مصطفی خمینی فرزند آیت الله خمینی در آبان ماه ۱۳۵۶ش باعث علنی شدن دوباره مخالفت های مردم با نظام سلطنتی شد. انتشار مقاله ای با عنوان ایران و استعمار سرخ و سیاه در روزنامه اطلاعات (۱۷دی ۱۳۵۶ش) که در آن به مراجع تقلید شیعه و به خصوص امام خمینی توهین شده بود، موجب تشدید حرکت های اعتراضی گردید. برخورد خشن و مسلحانه مأموران حکومت پهلوی در ۱۹ دی ۱۳۵۶ش در قم به گسترده شدن اعتراضات و سرایت آن به شهرهای دیگر انجامید. از این تاریخ به بعد با برگزاری چهلم کشته شدگان واقعه ۱۹ دی قم و پس از آن شهر های دیگر، کشور ایران دستخوش درگیری های گسترده و سراسری شد. با تشدید اعتراضات مردمی، محمدرضا پهلوی در ۲۶ دی ۱۳۵۷ش ایران را ترک کرد.(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (حجاب):
حجاب اصطلاحی دینی به معنای پوشاندن برخی از نقاط بدن زنان و مردان در شریعت اسلامی. حجاب در ادیان و اقوام پیش از اسلام وجود داشته و آیاتی در قرآن و احادیثی از ایمه(ع) ، از وجوب و اهمیت آن سخن گفته اند.(برگرفته از ویکی شیعه)