پیش بینی تولید 80 هزار تن چغندرقند پاییزه در کرمانشاه
به نقل از خبرگزاری فارس1402/3/5کد خبر 1402320299
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه،علی چاله چاله در این خصوص اظهار کرد: در سال زراعی 1401_1402 بیش از هزار و 200 هکتار از مزارع شهرستان های گرمسیری استان کرمانشاه چغندرقند پاییزه کشت شده است..
وی افزود: عمده چغندرقند پاییزه استان در شهرستان های سرپل ذهاب و قصرشیرین کشت شده و عمده کشت نیز مربوط به شهرستان سرپل ذهاب است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه تصریح کرد: چغندرقند پاییزه استان کرمانشاه به صورت خرید تضمینی با قیمت هر کیلوگرم2 هزار و 702 تومان توسط کارخانه قند بیستون خریداری می شود..
وی ادامه داد: مصرف آب کمتر، استفاده از نزولات آسمانی، راندمان بالای آبیاری به دلیل تبخیر و تعریق کم و تناوب با غلات از مزایای چغندرقند پاییزه است..
چاله چاله خاطرنشان کرد: در این راستا رعایت تاریخ کاشت و برداشت به موقع چغندرقند به زارعین توصیه شده تا عملکرد محصول حفظ شود..
وی در ادامه افزود: برداشت چغندرقند از 20 اردیبهشت ماه شروع شده و تا تیرماه ادامه خواهد داشت..
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه کاشت و برداشت چغندرقند کاملاً مکانیزه است، گفت: 21 دستگاه برداشت در شهرستان جهت برداشت چغندر قند فعال هستند..
واژه شناسی این خبر (چغندر قند):
چغندر قند ( نام علمی : Beta vulgaris ) گیاهی است دو ساله از تیره اسفناج که به صورت گیاهی یکساله زراعت می شود. چغندر قند طی دوره رشد رویشی فاقد ساقه بوده و به صورت مجموعه ای از برگ های بزرگ افقی تا عمودی مشاهده می شود. طول دوره رشد برای تولید قند ۶ تا ۹ ماه می باشد. معمولاً در آب وهوای کوهستانی از رشد و کیفیت خوبی برخوردار است و در ایران مناطقی چون شهرستان اقلید ، شهرکرد ، تربت حیدریه و میاندوآب بالاترین سطح کشت را دارند.
چغندر قند سازگاری وسیعی به شرایط محیط متنوع دارد به سرما و گرما نسبتاً مقاوم است تحمل خشکی را دارد به شوری خاک نیز مقاوم است. عوامل محیطی مانند حرارت، نور، طول روز و رطوبت خاک تا حد زیادی تعیین کننده نحوه رشد و ذخیره قند در ریشه می باشد. خاک های بارور، دارای زهکشی خوب، بافت متوسط و اسیدیته خنثی تا کمی قلیایی برای چغندر قند ایده آل است. عملکرد در خاک های نیمه سنگین بشرط وجود زهکشی خوب نیز مطلوب می باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)