صربستان نیروهای مسلح خود را به مرز کوزوو فرستاد
به نقل از خبرگزاری موج1402/3/5کد خبر 1402320343
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از خبرگزاری تاس، میلوش ووچویچ، وزیر دفاع و معاون نخست وزیر صربستان تأیید کرد که به نیروهای مسلح این کشور دستور داده شده تا به سرعت به سمت مرز کوزوو و منطقه متوهیا پیشروی کنند.
این مقام صربستانی در توییتر نوشت: الکساندر ووچیچ، رئیس جمهوری صربستان و فرمانده کل نیروهای مسلح کشورمان فرمانی را امضا کرده است که آمادگی رزمی نیروهای مسلح صربستان را به بالاترین سطح ارتقا و به آنها دستور می دهد که به سرعت به سمت مرز با کوزوو و منطقه متوهیا حرکت کنند.
میلوش ووچویچ ساعاتی پیش به خبرنگاران گفته بود که «هر چیزی که رئیس جمهوری روزها و هفته ها درباره آن هشدار داده، یعنی اینکه کوزوو به تشدید تنش ادامه داده و به صرب ها به ویژه در کوزوو و متوهیا حمله می کند،» دارد به واقعیت می پیوندد.
او تاکید کرد که اقدامات آلبین کورتی، نخست وزیر کوزوو «به (رد شدن از) خطوط قرمز و فروپاشی کامل گفت وگوها منجر می شود».
واژه شناسی این خبر (کوزوو):
کوزوو یا کوسوو با نام رسمی جمهوری کوزوو کشوری در مرکز شبه جزیره بالکان در اروپای جنوب شرقی است. کوزوو در سال ۲۰۰۸ از صربستان اعلان استقلال کرد اما صربستان این استقلال را به رسمیت نشناخته و آن را بخشی از خاک خود می داند. ۱۱۰ کشور دنیا تا ۲۷ فوریهٔ ۲۰۱۷ کوزوو را به رسمیت شناخته اند و این کشور به عضویت نهادهای بین المللی همچون بانک جهانی و صندوق بین المللی پول درآمده است. اما روسیه و چین دو عضو دایم شورای امنیت استقلال کوزوو را به رسمیت نشناخته اند و این کشور به عضویت سازمان ملل درنیامده است.
کوزوو پس از اعلام استقلال یک جانبه، نام خود را از اقلیم کوزوو به جمهوری کوزوو تغییر داد. این کشور با مساحت ۱۰٬۸۸۷ کیلومتر مربع، ۱۶۹اُمین کشور جهان از نظر مساحت است. همچنین با جمعیتی در حدود ۱٬۹۳۵٬۲۵۹ نفر (برآورد ۲۰۲۱) ۱۵۲اُمین کشور جهان از نظر جمعیت است. جمهوری کوزوو از غرب با آلبانی و مونته نگرو ، از شمال و شرق با صربستان و از جنوب با مقدونیه شمالی همسایه است. بزرگ ترین شهر و پایتخت این جمهوری، پریشتینا است. از شهرهای مهم آن می توان به پریزرن ، فرِزای ، میترویتسا ، جاکوویسا و پچ اشاره کرد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (ارتش):
ارتش تا پیش از انقلاب و تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مجموعهٔ نیروهای نظامی به جز ژاندارمری اطلاق می گردید. هنوز دربارهٔ دیگر کشورها به همین معنا استفاده می شود. ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیروهای نظامی ایران را تشکیل می دهند.
ارتش از واژه های برساخته در دوران معاصر است و از روی واژهٔ ارتشتار ( ارتشدار ) که پیش از آن به معنی سپاهی (لشکری) در زبان فارسی وجود داشت، برساخته شده است. این پسین سازی از این خاسته است که واژه را مرکب فرض کرده اند و جزء دوم دار را به معنای دارنده گرفته اند. این واژه را فرهنگستان ایران نساخته است بلکه نتیجهٔ کار عده ای است که در دوره های جدید اما پیش از کودتای ۱۲۹۹ ، در مقابل برخی از واژه های جدید و ترکی که در ارتش رواج داشت، به واژه گزینی پرداختند اما چون با این فن آشنا نبودند، دچار لغزشهایی شدند. اینان واژهٔ «ارتش» را به جای واژهٔ ترکی قشون قرار دادند و بدین وسیله می خواستند این واژهٔ ترکی را کنار بگذارند که البته سرانجام با جا افتادن این واژه، در این امر کام یافتند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)