دولت سیزدهم برای احقاق حقوق ایرانیان همه ظرفیت ها را به کار می گیرد.
به نقل از خبرگزاری موج1402/3/5کد خبر 1402320356
به گزارش خبرگزاری موج، علی بهادری جهرمی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «اسدالله اسدی دیپلمات کشورمان پس از ۵ سال بازداشت غیرقانونی به میهن بازگشت؛ این اقدام خلاف حقوق بین الملل که با فشارهای روحی و جسمی همراه بود، نتوانست در اراده پولادین این دیپلمات انقلابی اثری بگذارد. دولت سیزدهم برای احقاق حقوق ایرانیان همه ظرفیت ها را به کار می گیرد.»
واژه شناسی این خبر (بلژیک):
بلژیک کشوری در شمال غرب اروپا به مرکزیت بروکسل که حدود سیصدهزار نفر مسلمان در این کشور زندگی می کنند. بیشتر شیعیان این کشور اهل عراق و پاکستان هستند و برخی مردم بلژیک نیز در اثر تبلیغ به شیعه گرویده اند که شهید عبدالله دهدوه از جمله این افراد است.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (اسدالله اسدی):
اسدالله اسدی (زادهٔ ۱۳۵۰ شمسی) دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین ، اتریش است. وی در ۱ ژوییه ۲۰۱۸ در حالیکه در اتوبانی در ایالت بایرن آلمان در حال بازگشت به محل سکونتش در اتریش بود، به اتهام دست داشتن در عملیات بمب گذاری علیه گردهمایی سازمان مجاهدین خلق در پاریس بازداشت شد.
اسدی در ۲۷ نوامبر ۲۰۲۰ به اتهام طرح عملیات تروریستی در اروپا، در دادگاه تروریستی انتورپ بلژیک به همراه سه متهم دیگر ( مهرداد عارفانی ، امیر سعدونی و نسیمه نعامی) محاکمه شد.
روز پنج شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ دادگاه کیفری آنتورپ، با رد مصونیت دیپلماتیک اسدالله اسدی، وی را به بیست سال زندان محکوم کرد.
در روز ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ بیست سال زندان اسدالله اسدی تأیید شد و وی قصد فرجام خواهی ندارد و دوران محکومیتش را خواهد گذراند. دولت بلژیک تضمین کرده، وی با هیچ زندانی غربی در ایران مبادله نخواهد شد.
دادگاه تجدیدنظر در شهر آنتورپ بلژیک در ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ حکم نهایی همدستان اسدالله اسدی را تأیید و اعلام کرد: امیر سعدونی و نسیمه نعامی به ۱۸ سال زندان و سلب تابعیت بلژیک و مهرداد عارفانی به ۱۷ سال زندان و سلب تابعیت بلژیک محکوم شدند. پیش از این اسدالله اسدی درخواست استیناف و تجدید نظر را رد کرده بود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)