نگذارید اینها کهنه شود!
به نقل از خبرگزاری فارس1402/3/6کد خبر 1402320832
گروه سیاسی خبرگزاری، یادداشت-مهدی فضائلی: غیره آن وقتی که مثلاً فرمانده گردان در وسط معرکه احساس میکند نیروهایش بُریده اند، امکانات ندارند، دستگاه ندارند، دشمن هم با دویست تانک دارد می آید طرف خاک ریز اینها و برای اینکه روحیه بدهد به بچّه های خودش میرود روی خاک ریز می ایستد برای بچّه ها حرف میزند، اینها به زبان آسان است؛ این کارهای بزرگ، این حرکاتِ انصافاً فوقِ طاقتِ متعارفِ بشری، عظمتش خیلی زیاد است؛ نگذارید اینها کهنه بشود..
این متن که شبیه قسمتی از یک فیلمنامه دفاع مقدسی است و صحنه ای حماسی و احیانا غیرقابل باور برای عده ای را در ذهن به تصویر می کشد، فرازی از بیانات اخیر رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس یازدهم شورای اسلامی است..
این صحنه اما به اشکال گوناگون در دوران هشت سال دفاع مقدس بارها و بارها توسط فرماندهان رده های مختلف تکرار شد و برهه ای غرور آفرین و متفاوت را در تاریخ ایران عزیز و پرافتخار به ثبت رساند..
آیا چنین صحنه هایی با پایان جنگ، به اتمام رسید و به تاریخ سپرده شد؟.
پاسخ این پرسش، قاطعانه منفی است؛ نه تنها چنین رشادت ها و دلاورمردی ها با پایان یافتن دوران دفاع مقدس پایان نیافت بلکه در میدان های دیگر اقتصادی، علمی، سیاسی و فرهنگی که چه بسا دشوارتر هم بود تکرار شد..
در هر عرصه ای که امواج سهمگین نمی شود و نمی توانیم یا نباید بشود و نمی گذاریم به سمت یک تصمیم و یا پروژه انقلابی سرازیر شود و بخواهد دست اندرکاران و مرتبطین با آن تصمیم یا پروژه را زمین گر و ناامید سازد آنگاه در میان این امواج سهمگین، دلاورمردی باایمان، استوار، مصمم و البته خردمند و باتدبیر سربلند کند و با نمی توانیم ها و نمی شودها و نمی گذاریم ها مقابله نماید، همان صحنه افتخار آفرین دفاع مقدس در برابر غرش تانکها را تکرار و بازسازی کرده است..
امروز تانکها از حرکت بازایستاده اند اما غرش و هیاهوی جنگ نرم از سوی رسانه ها و جریان های داخلی و خارجی طنین انداز است و اتفاقا و متأسفانه تأثیرش چه بسا بیش از تانک های جنگی فولادین نمایان می باشد..
امروز فعالان فرهنگی، رسانه ای، سیاسی، اقتصادی و علمی و یا نمایندگان مجلس و دولتمردانی که بی توجه به تبلیغات منفی دشمن و کارشکنی ها و یا کارنابلدی های این و آن، شجاعانه، مومنانه و عاقلانه میدان را ترک نکرده و با امواج ناامیدی مبارزه می کنند همان فرمانده گردان، تیپ یا لشکری هستند که هنگام تک یا پاتک دشمن بر فراز خاکریز رفته رجز می خواند و به نیروهایش روحیه می دهد؛ البته نه با رجز غیرواقعی و یا وعده های توخالی و اصطلاحا" بلوف زدن بلکه متکی بر توانمندی ها و ظرفیت های واقعی و دهها یا صدها تجربه موفقی که پشت سر گذاشته شده است..
اوج این تلفیق شجاعت و تدبیر و مرعوب یأس آفرینی تانک ها و موشک های مجازی نشدن و دیگران را در میدان ایستادگی و مبارزه نگه داشتن را در دهه اول انقلاب در کنش ها و واکنش های امام خمینی(ره) می دیدیم و پس از ایشان در خود رهبر حکیم انقلاب اسلامی. لذا همانگونه که نباید گذاشت آن حماسه آفرین های دوران دفاع مقدس فراموش شوند باید از حماسه هایی که پس از دفاع مقدس و با الهام از آنها خلق شده و می شود و خالقان آن حماسه ها نیز پاسداری کنیم..
واژه شناسی این خبر (دفاع مقدس):
جنگ ایران و عراق یا جنگ هشت ساله که در ایران با نام جنگ تحمیلی و دفاع مقدس نیز شناخته می شود و در بسیاری از منابع عربی و بعضی منابع غربی از آن با عنوان جنگ اول خلیج یاد شده است که در زمان صدام حسین در عراق با نام قادسیهٔ صدام از آن یاد می شد، طولانی ترین جنگ متعارف در قرن بیستم میلادی و دومین جنگ طولانی این قرن پس از جنگ ویتنام بود که نزدیک به هشت سال به طول انجامید. جنگ به صورت رسمی در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ برابر ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰ با حمله عراق به ایران آغاز شد. در این روز درگیری های پراکنده مرزی دو کشور با یورش هم زمان نیروی هوایی عراق به ده فرودگاه نظامی و غیرنظامی ایران و تهاجم نیروی زمینی این کشور در تمام مرزها به یک جنگ تمام عیار تبدیل شد(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (جنگ نرم):
قدرت نرم (به انگلیسی : soft power ) در سیاست (و به ویژه در سیاست بین الملل)، قدرت نرم به جای اجبار (برعکس قدرت سخت)، توانایی جذب و انتخاب است. به عبارت دیگر، قدرت نرم شامل شکل دادن به ترجیحات دیگران از طریق جذابیت و جذب است. یکی از ویژگی های تعیین کننده قدرت نرم این است که اجباری نیست. قدرت نرم شامل فرهنگ، ارزشهای سیاسی و سیاستهای خارجی است. در سال ۲۰۱۲ جوزف نای از دانشگاه هاروارد توضیح داد که قدرت نرم، «بهترین تبلیغ، تبلیغ نیست»، و بیشتر توضیح داد که در عصر اطلاعات، «اعتبار کمترین منبع است».
این مفهوم را اولین بار جوزف نای از دانشگاه هاروارد در سال ۱۹۹۰ درکتابی، با نام « تغییر ماهیت قدرت آمریکایی » مطرح کرد. وی در سال ۲۰۰۴ مفهوم قدرت نرم را درکتاب «قدرت نرم: راه موفقیت در سیاستهای جهانی» بسط داد. در مقابل قدرت نرم واژه تهدید نرم معرفی می شود که مفهوم ان را تحولاتی می دانند که موجب دگرگونی در هویت فرهنگی و الگوی رفتاری مورد قبول یک نظام سیاسی می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)