برگزاری محفل خاطره گویی دو عکاس قمی با موضوع «فتح خرمشهر»
به نقل از خبرگزاری فارس1402/3/6کد خبر 1402321908
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس قم، محفل خاطره گویی گاهی آسمان با عنوان تنفسی در هوای دفاع مقدس، با حضور دو تن از هنرمندان عکاس قمی در جوار مزار شهیدان عملیات آزادسازی خرمشهر برگزار شد.
در ابتدای این محفل، حمید آزادگان مجری برنامه و از فعالان عرصه ادبیات پایداری، با اشاره به اینکه بجز دوره های آموزشی، تاکنون مجالی وجود نداشته که هنرمندان در مقابل جمع قرار بگیرند و سخنرانی و یا خاطره گویی کنند، اظهار داشت: متاسفانه بانک اطلاعات جامعی از هنرمندان دوران دفاع مقدس که صاحب اثر باشند، وجود ندارد.
وی افزود: مایه خرسندی است که توفیق پیدا کرده ایم محفل گاهی آسمان را در هر ماه، یک جلسه به موضوع ایثار و شهادت اختصاص دهیم و بحمدالله با مشارکت حوزه هنری و بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قم این توفیق حاصل شد که در جوار مزار شهدای عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر، از نقش هنرمندان قمی در آن عملیات یاد کرده و هنر انقلاب را معرفی نماییم.
آزادگان تاکید کرد: در زمانه ای که برخی سلبریتی های صاحب نفوذ در جامعه در طبل اغتشاشات می دمند و به دنبال تجزیه کشور و ضربه به امنیت و وحدت ملی هستند، باید هنرمندان متعهد که در سخت ترین شرایط، پای دفاع از آرمان های نظام اسلامی بوده اند، به جوانان معرفی شوند.
در ادامه این محفل، حجت الاسلام حسن محمودی از هنرمندان قم و صاحب اثر در چندین رشته هنری، خاطراتی را از روز های حضور در خرمشهر قبل از آغاز جنگ تحمیلی در آخرین روز های شهریور 1359 و نیز عکاسی قبل از انقلاب اسلامی در نجف و قم و خرمشهر و نهایتا عکاسی در جبهه ها با دوربین سوپر 8 بیان کرد.
محفل فوق قرار بود با خاطره گویی سید مجید جزایری دیگر عکاس جنگ ادامه یابد، اما به دلیل کسالت وی خاطره گویی با روایتگری رضا رحیمی تنها از روز های آغازین جنگ، حضور در سردخانه ها و بمباران های هوایی برای عکاسی از شهدا و بیان علت خاکسپاری شهدای سوم خرداد در این مکان، ادامه یافت.
در محفل خاطره گویی گاهی آسمان، فیلمی از عملیات بیت المقدس که توسط میهمانان مدعو تصویربرداری شده بود، پخش شد.
در این محفل، حجت الاسلام علی لقمانپور مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قم، مهدی توکلیان مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، سید مهدی حسینی رییس حوزه هنری قم و جمعی از عکاسان دوران دفاع مقدس و هنرمندان استان حضور داشتند.
واژه شناسی این خبر (دفاع مقدس):
جنگ ایران و عراق یا جنگ هشت ساله که در ایران با نام جنگ تحمیلی و دفاع مقدس نیز شناخته می شود و در بسیاری از منابع عربی و بعضی منابع غربی از آن با عنوان جنگ اول خلیج یاد شده است که در زمان صدام حسین در عراق با نام قادسیهٔ صدام از آن یاد می شد، طولانی ترین جنگ متعارف در قرن بیستم میلادی و دومین جنگ طولانی این قرن پس از جنگ ویتنام بود که نزدیک به هشت سال به طول انجامید. جنگ به صورت رسمی در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ برابر ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰ با حمله عراق به ایران آغاز شد. در این روز درگیری های پراکنده مرزی دو کشور با یورش هم زمان نیروی هوایی عراق به ده فرودگاه نظامی و غیرنظامی ایران و تهاجم نیروی زمینی این کشور در تمام مرزها به یک جنگ تمام عیار تبدیل شد(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
دور هم جمع شدن سینماگران، طلیعه همکاری، همدلی و انسجام
1402/3/9
نخستین گردهمایی سینماگران دفاع مقدس شامگاه دوشنبه 8 خرداد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان سینمایی، هنرمندان سینما و چهره های برجسته سینمای ایران در محل بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.پس از مدت ها نزدیک به 400 نفر از سینما گران مطرح با سلائق مختلف در کنار وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی در این مراسم حاضر بودند.در بخش های ابتدایی و انتهایی این گردهمایی با حضور مدعوین در محوطه باز و دلنشین بنیاد سینمایی فارابی فرصتی دست داد تا اهالی سینما گرد نیزهای پذیرایی حرف های زیادی درباره درباره سینما و اتفاقات رخ داده در روز ها و ماه های قبل بزنند و البته از انتظارات و خواسته ها یشان در آینده و روز های پیش بگویند؛ از گپ و گفت های سیاسی تا انتظارات از سازمان سینمایی و دولت برای حمایت و روشن ...
مادر 2 شهید خراسان جنوبی درگذشت1402/3/9
به گزارش خبرگزاری فارس، بانو سلطان ساداتیان مادر شهیدان «مهدی و حسین طاوسی» در سن ۸۵ سالگی به علت کهولت سن و بیماری دعوت حق را لبیک گفت. شهید مهدی طاووسی درسال ۱۳۴۶ در شهرستان بشرویه دیده به جهان گشود و در لبیک به ندای امام به جبهه های حق علیه باطل اعزام و سرانجام در سن ۱۹ سالگی سال ۱۳۶۵ در منطقه عملیاتی شلمچه به درجه رفیع شهادت نائل آمد. همچنین شهید حسین طاووسی در سال ۱۳۳۸ در شهر بشرویه به دنیا آمد و در سن ۲۳ سالگی و در سال ۱۳۶۱ منطقه عملیاتی شوش به فیض عظمای شهادت نائل شد. پایان پیام/
تبیین دفاع مقدس با جزییات از تاکیدات مقام معظم رهبری است1402/3/9
لرستان - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان تدوین دانشنامه دفاع مقدس را یک اقدام و جهاد علمی عنوان کرد و تأکید کرد: اقشار مختلف برای تهیه آن تلاش کنند. به گزارشخبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)در خرم آباد، مجید منعمی روز دوشنبه در جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان لرستان با بیان اینکه تدوین دانشنامه کاری بزرگ و اساسی است، عنوان کرد: تبیین دفاع مقدس با جزییات از تاکیدات مقام معظم رهبری است و افق استراتژیک ایشان، موضوع آینده انقلاب و انتقال فرهنگ دفاع مقدس با همه جزئیات به نسل های بعدی است. معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان با اشاره به فرمایشات متعدد مقام معظم رهبری درباره اهمیت تبیین دفاع مقدس برای جوانان گفت: ایشان می فرمایند؛ «من مشتاقم ...
در روز ایثار و مقاومت شهر اراک چه برنامه هایی برگزار می شود؟1402/3/8
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی با بیان اینکه پنجم مرداد بخشی از هویت عظیم مردم شهر اراک است، هویت سازی را مهمترین رویکرد برنامه های گرامیداشت روز ایثار و مقاومت اراک دانست.- اخبار استانها -به گزارش خبرگزاری تسنیماز اراک، به نقل از روابط عمومی سپاه روح الله استان مرکزی، سرهنگ پاسدار غلامرضا کریمیدر نشست گرامیداشت پنجم مرداد روز ایثار و مقاومت شهر اراک اظهار داشت: ترویج و تبیین حماسه های دفاع مقدس و بهره برداری موثر از این گنج عظیم برای نسل جوان غرور و اعتماد ملی را تقویت می کند و جوانان را به خودباوری می رساند و فرهنگ دفاع مقدس نسخه نجات بخش عبور از مشکلات است.مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی افزود: ملت ایران در طول هشت سال جنگ تحمیلی علیرغم وجود توطئه ...