روز همدان در تقویم رسمی کشور تصویب شد
به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1402/3/6کد خبر 14023220818
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از تصویب روز همدان در تقویم رسمی کشور خبرداد.
مسعود ویژه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، از پذیرفته شدن پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی استان همدان مبنی بر نامگذاری یک روز به نام همدان که به شورای فرهنگ عمومی کشور ارسال شده بود، خبر داد و افزود: یکم شهریور در تقویم رسمی به نام «روز همدان» مصوب شد.
وی بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی استان همدان سال گذشته 67 جلسه با 120 دستور کار و 350 مصوبه در 9 شهرستان استان برگزار کرد که دو مورد از مهمترین مصوبات این جلسات پیشنهاد مصوبه نامگذاری روز همدان و سند مهندسی فرهنگی استان است.
ویژه با بیان اینکه یکم شهریور زادروز ابوعلی سینا و روز همدان است افزود: سال هاست همدانی ها این روز را جشن گرفته و به پاس این روز برنامه های مختلفی اجرا می شود که رسمی شدن این روز از ضروریات بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با تاکید بر اینکه 60 درصد مجموع مصوبات شورای فرهنگ عمومی اجرایی شده است گفت: برای اجرای مصوبات سه ایراد کلی وجود دارد که برخی از آنها پشتوانه مالی می خواهد و متاسفانه در این زمینه ما دارای امکانات مالی و اعتبارات ویژه نیستیم.
وی با تاکید بر اینکه جلسات شورای فرهنگ عمومی از پشتیبانی اجرایی لازم برخوردار نیستند عنوان کرد: در این راستا نیاز به قانون بالادستی است.
ویژه با اشاره به اینکه امسال در 6 محور برنامه های فرهنگی استان پیگیری و اجرا می شود یادآور شد: کادرسازی هنری مانند تاسیس دانشگاه فرهنگ و هنر، بحث اقتصاد فرهنگ و راه اندازی فروشگاه های عرضه محصولات فرهنگی و هنری، اجرای اصل 44 قانون اساسی در حوزه فرهنگ و هنر، ایجاد نشاط اجتماعی و امیدآفرینی، برگزاری جشنواره و رویدادها، تقویت بنیه اعتقادات دینی و اقدامات فرهنگی و هنری در کنگره شهدا محورهای اصلی برنامه های استان در حوزه فرهنگ است. (تصویر شماره 1)
واژه شناسی این خبر (روز):
روز یا شبانه روز ، به معنی مدت زمان یک دوره تناوب حرکت وضعی زمین می باشد که با توجه به مبدأ این دوره کاربردها و تعاریف گوناگون دارد و عام ترین کاربرد آن روز خورشیدی بمعنی دوره تناوب نسبت به خورشید (روز حقیقی) است که با تعدیل آن بر پایهٔ یکای متریک زمان ( ثانیه ) به عنوان یک دورهٔ ۲۴ساعته (روز متوسط) واحدی از زمان و گاه شماری است. کاربرد دیگر آن، روز نجومی است که این تناوب با مبدأ یک نقطهٔ ثابت کیهانی (ستاره یا نصف النهار) است. برای دیگر سیارات نیز با توجه به دوره تناوب وضعیِشان شبانه روز در نظر گرفته می شود. در یک شبان روز، به ترتیب: بامداد ، نیم روز (ساعت ۱۲)، بعدازظهر (پس نیم روز)، عصر (ایوار) و نیم شب (ساعت ۲۴ یا ۰۰) هستند.
همچنین واژهٔ روز می تواند به بخشی از روز که شب نیست (از پگاه تا شامگاه ) نیز اشاره داشته باشد، که در اصل روز روشن خوانده می شود. همچنین روز می تواند به یک روز از هفته یا یک روز از تقویم اشاره داشته باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (تقویم):
گاهنامه ، سالنما ، سالنامه یا تقویم (به انگلیسی : Calendar ) به محاسبه و نمایش یک دوره یا یک سال گفته می شود.
واژهٔ تقویم معانی گوناگونی دارد:
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)