سازمان بین المللی هوش مصنوعی ایجاد شود
به نقل از خبرگزاری مهر1402/3/3کد خبر 140237679
اوپن آ آی، سازنده چت بات چت جی پی تی پیشنهاد کرده یک سازمان بین المللی برای قانونمندسازی هوش مصنوعی ایجاد شود..
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مینت، این شرکت به رهبری سم آلتمن، معتقد است سیستم های هوش مصنوعی در 10 سال آینده در مهارت های مختلف خبره می شوند و می توانند فعالیت ها را با بهره وری بالاتری نسبت به بزرگ ترین شرکت های امروز انجام دهند..
اوپن آ آی در یک پست وبلاگی دلایلش برای قانونمندسازی هوش مصنوعی را توضیح داده و نوشته است: نظارت بر قدرتمندترین سیستم ها و همچنین تصمیم گیری در خصوص به کارگیری چنین سیستم هایی باید همراه نظارت عمومی قدرتمند باشد..
ما معتقدیم مردم سراسر جهان باید به طور دموکراتیک درباره مرزها و قصورهای مربوط به سیستم های هوش مصنوعی تصمیم بگیرند..
در ادامه آمده است: ما هنوز نمی دانیم چنین مکانیسمی را چطور طراحی کنیم اما قصد داریم به طور آزمایشی آن را توسعه دهیم..
پست وبلاگی مذکور توسط سم آلتمن( بنیانگذار )، گرگ بروکمن( رییس شرکت) و ایلیا سوتسکور ( محقق ارشد )شرکت اوپن آ آی نوشته شده است..
اوپن آ آی یک برنامه 3 مرحله ای برای کاهش ریسک سیستم های هوش مصنوعی ابر هوشمند آینده پیشنهاد کرده که عبارت است از: 1- هماهنگی میان توسعه دهندگان هوش مصنوعی: در پست وبلاگی اوپن آ آی پیشنهاد شده شرکت هایی که سیستم های هوش مصنوعی مانند بارد( متعلق به گوگل) و بینگ( موتور جستجوی مایکروسافت) می سازند، باید به طور هماهنگ برای تضمین ایجاد سیستم های ابر هوشمند ایمن تلاش و به یکپارچگی این سیستم ها در جامعه کمک کنند..
سازنده چت جی پی تی 2 روش برای هماهنگی پیشنهاد کرده است که عبارتند از اینکه دولت های سراسر جهان با همکاری تولیدکنندگان برتر هوش مصنوعی یک سیستم رگولاتوری بسازند یا این شرکت ها می توانند با همکاری یکدیگر رشد هوش مصنوعی را به ازای نرخی سالانه محدود کنند..
2- یک رگولاتور بین المللی: اوپن آ آی همچنین پیشنهاد کرده یک سازمان بین المللی جدید مانند سازمان انرژی اتمی تاسیس شود تا ریسک های فعلی سیستم های هوش مصنوعی ابر هوشمند کاهش یابد..
این شرکت معتقد است سازمان رگولاتوری پیشنهادی باید اختیار بررسی سیستم ها، اجرای بازبینی، تست برای همخوانی با استانداردهای ایمنی، وضع محدودیت بر میزان به کارگیری سیستم و سطح امنیت را داشته باشد..
واژه شناسی این خبر (هوش مصنوعی):
هوش مصنوعی ( به انگلیسی : Artificial intelligence) (به اختصار : AI)، هوشی است که توسط ماشین ها ظهور پیدا می کند، در مقابل هوش طبیعی که توسط جانوران شامل انسان ها نمایش می یابد. کتاب های AI پیشرو، این شاخه را به عنوان شاخه مطالعه بر روی « عوامل هوشمند » تعریف می کنند: هر سامانه ای که محیط خود را درک کرده و کنش هایی را انجام می دهد که شانسش را در دستیابی به اهدافش بیشینه می سازد. برخی از منابع شناخته شده از اصطلاح «هوش مصنوعی» جهت توصیف ماشینی استفاده می کنند که عملکردهای «شناختی» را از روی ذهن انسان ها تقلید می کنند، همچون «یادگیری» و «حل مسیله»، با این حال این تعریف توسط محققان اصلی در زمینه AI رد شده است.
کاربردهای AI شامل موتور جستجو های پیشرفتهٔ وب (مثل گوگل )، سامانه توصیه گر (که توسط یوتیوب ، آمازون و نتلفیکس استفاده شده اند)، فهم زبان انسان ها (همچون سیری ،دستیار گوگل و الکسا)، خودروهای خودران (مثل تسلا )، تصمیم گیری خودکار و رقابت در بالاترین سطوح سامانه های بازی استراتژیک (همچون شطرنج و گو ). با بیشتر شدن توانایی ماشین ها، وظایفی که نیازمند «هوشمندی» هستند اغلب از تعریف AI برداشته می شود، پدیده ای که به آن اثر هوش مصنوعی گفته می شود. به عنوان مثال، فهم نوری کاراکتر را اغلب از چیزهایی که AI در نظر گرفته می شوند مستثنی می کنند، چرا که این فناوری تبدیل به فناوری عادی و روزمره ای شده است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (نوآوری):
نوآوری اجرای عملی ایده هایی است که منجر به ساخت کالاها یا خدمات جدید یا بهبود در ارایه کالا یا خدمات موجود می شود. استاندارد ISO TC 279 با عنوان Innovation management به معنای مدیریت نوآوری ، نوآوری را اینگونه تعریف می کند: «یک موجودیت جدید یا تغییر یافته، که باعث ایجاد ارزش یا توزیع آن می شود». تعاریف متعدد دیگری نیز توسط افراد مختلف ارایه شده است؛ یک عنصر مشترک در اکثر این تعاریف، تمرکز بر جدید بودن، بهبود و گسترش ایده ها یا فناوری ها است.
نوآوری اغلب از طریق توسعه محصولات ، فرایندها، خدمات ، فناوری ها ، آثار هنری یا مدل های کسب وکار موثرتر صورت می گیرد که نوآوران در اختیار بازارها ، دولت ها و جوامع قرار می دهند. نوآوری با اختراع مرتبط است، اما با آن یکسان نیست: نوآوری بیشتر مستلزم اجرای عملی یک اختراع برای ایجاد تأثیر معنادار در بازار یا جامعه است، و همه نوآوری ها به اختراع جدید نیاز ندارند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)