تا کنون 43 درصد اراضی بیمه شده است
به نقل از خبرگزاری مهر1402/3/3کد خبر 1402376815
زنجان-قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی گفت: سال گذشته 5 هزار میلیارد تومان غرامت به کشاورزان پرداخت شده است..
به گزارش خبرنگار مهر ، علیرضا آل امین ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران در خصوص سرمازدگی محصولات کشاورزی اظهار کرد: در مورد باغات برخی از کشاورزان محصولات خود را بیمه نکردند و علت را تأخیر در پرداخت غرامت عنوان می کنند در حالی که بیمه نقش حمایتی دارد و باید از این فرصت استغاده کنند..
وی با اشاره به اینکه دولت به بخش کشاورزی نگاه حمایتی دارد، ابراز کرد: کسانی که محصولات خود را بیمه کردند، این وظیفه بیمه ها و سازمان بحران است که نسبت به پرداخت خسارت کشاورزان اقدامات لازم را انجام دهند اما ممکن است از نظر ریالی تفاوت هایی وجود داشته باشد که با کشاورزان به تفاهم می رسیم..
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با بیان اینکه کشاورزانی که محصولات خود را بیمه نکردند، هم خود متضرر می شوند و هم دولت را به دردسر می اندازند، عنوان کرد: باید برای امسال تصمیماتی برای آن ها بگیریم و ابتدا باید ارزیابی خسارت انجام شود..
وی ادامه داد: برخی از کشاورزان ممکن از بانک تسهیلات دریافت کرده باشند که باید این موضوع در جلسات مربوطه با حضور استاندار زنجان مطرح و امکان امهال وام طبق بند 16 مورد بررسی قرار گیرد و این امهال مشروط بر اینکه کشاورزان برای سال آینده محصولات خود را بیمه کنند، در نظر گرفته می شود..
پ آل امین افزود: در مورد کسانی که محصولاتشان بیمه نبوده و تسهیلات نیز دریافت نکردند نیز باید در مورد پرداخت تسهلات ارزان قیمت به شرط پرداخت حق بیمه تصمیم گیری شود اما کشاورزان بدانند دولت در کنار مردم است..
وی رقم غرامت پرداخت شده به کشاورزان در سال گذشته را 5 همت برشمرد و گفت: در بخش بیمه باید نگاه واقع بینانه داشته باشیم و نمی توان انتظار داشت مبلغ همه محصولات پرداخت شود بلکه بخشی از آن برای جبران خسارت پرداخت می شود..
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی یادآور شد: میزان حق بیمه با توجه به توان پرداخت کشاورزان تعیین شده اما چنانچه کشاورزی مبلغ حق بیمه بیشتری بپردازد خسارت بیشتری نیز دریافت می کند..
وی وضعیت استان زنجان از نظر درصد بیمه شدگان در طرح جهش تولید در دیمزارها را پایین ارزیابی کرد و گفت: تا کنون 43 درصد اراضی بیمه شده است و با توجه به اینکه نصف حق بیمه از طرف کشاورز و نیمی از آن توسط دولت و ستاد اجرایی فرمان امام پرداخت می شود و کشاورز به طور کامل غرامت دریافت می کند، انتظار می رود سهم استان در بیمه محصولات کساورزی افزایش یابد..
آل امین با اشاره به اینکه در این طرح میزان تولید گندم بالا می رود و حتی امکان صاردات نیز فراهم می شود، خاطرنشان کرد: زیتون زنجان یک برند محسوب می شود در حالی که بیمه این محصول در استان پایین بوده و باید این رقم را به بالای 60 درصد برسانیم..
واژه شناسی این خبر (صندوق بیمه کشاورزی):
صندوق بیمه کشاورزی یک شرکت دولتی زیرمجموعهٔ وزارت جهاد کشاورزی است که وظیفه آن، حمایت از کشاورزان و دامدارانی است که محصولاتشان بر اثر حوادث طبیعی خسارت دیده است.
در سال ۱۳۶۲، قانون بیمه محصولات کشاورزی در مجلس دوم تصویب شد. سپس در سال ۱۳۶۳، اساسنامه صندوق به تصویب مجلس رسید. بدین ترتیب، صندوق بیمه محصولات کشاورزی زیرمجموعه بانک کشاورزی و به منظور بیمه انواع محصولات کشاورزی ، دام، طیور، زنبور عسل، کرم ابریشم و آبزیان پرورشی در مقابل خسارت های ناشی از سوانح طبیعی و حوادث قهری نظیر تگرگ، طوفان، خشکسالی، زلزله، سیل، سرمازدگی، یخبندان، آتش سوزی، صاعقه، آفات ، بیماری های نباتی عمومی و قرنطینه ای و بیماری های واگیر حیوانی عمومی و قرنطینه ای تشکیل شد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (کشاورزی):
کشاورزی دانش و هنر کشت گیاهان است. کشاورزی مهم ترین پیشرفت در ظهور تمدن بشری غیرمهاجر بود. توسعه کشاورزی و پرورش گونه های اهلی توسط انسان باعث افزایش غذای موجود و شکل گیری شهرها شد. کشاورزی متمرکز که بر اساس کشت تک محصولی است، در قرن ۲۱ بیشترین خروجی را به خود اختصاص داده است، اگرچه هنوز، زندگی نزدیک به ۲ میلیارد انسان به کشاورزی معیشتی وابسته است.
برزشناسی مدرن، اصلاح نباتات ، مواد شیمیایی زراعی مانند سموم دفع آفات و کودها و دیگر پیشرفت های فنی به شدت باعث افزایش بازدهی مزرعه ها شده، اگرچه باعث آسیب های گسترده زیست محیطی نیز شده است. برخی از این مشکلات زیست محیطی عبارتند از: تأثیرات در گرم شدن کره زمین ، تخلیه سفره های زیرزمینی ، جنگل زدایی ، مقاومت به آنتی بیوتیک و استفاده از هورمون های رشد در تولید گوشت صنعتی. ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند، اگرچه برخی از آنها در کشورهای خاص ممنوع هستند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (سرمازدگی):
هیپوترمی یا سرمازدگی (به انگلیسی : hypothermia ) یک بیماری عمومی است که به دنبال کاهش دمای بدن باعث آسیب به همهٔ اندام ها و اختلال کارکرد آن ها می شود. متابولیسم گلوکز کاهش یافته و در نتیجه اسیدوز متابولیک رخ می دهد. این وضعیت در صورت پیشرفت و عدم درمان می تواند باعث مرگ موجود زنده شود. درمان در این حالت شامل گرم کردن و مراقبت دقیق از فرد آسیب دیده می باشد. اگر دمای مرکزی بدن به زیر ۲۵ درجه سلسیوس برسد مرگ (به احتمال قوی) بدون بازگشت اتفاق می افتد.
هیپوترمی خفیف در فصل رویش و در دماهای بالای صفر اتفاق می افتد، در صورتی که سرمازدگی (هیپوترمی شدید) در فصل زمستان و در دماهای زیر صفر اتفاق می افتد. هیپوترمی خفیف در اکثر افراد مشکل جدی ایجاد نمی کند اما سرمازدگی در بسیاری از مواقع سبب مرگ یا آسیب به اندامها می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)