اختصاص پزشکان متخصص جدید به خراسان شمالی
به نقل از خبرگزاری برنا1402/3/3کد خبر 140238638
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه تأمین نیروی انسانی برای دستیابی به عدالت در سلامت، اهمیت ویژه ای دارد، از اختصاص تعدادی پزشک متخصص به استان در اردیبهشت امسال خبر داد..
به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا، دکتر جواد شاهین فر با بیان اینکه 5 پزشک متخصص اردیبهشت امسال به استان اختصاص یافته است، اعلام کرد: این پزشکان شامل طب فیزیک توانبخشی، دو پزشک عفونی و قلب و پوست است که پزشکان عفونی در بیمارستان های امام حسن(ع) بجنورد و خاتم الانبیاء شیروان، پزشک قلب و طب فیزیک در بیمارستان خاتم الانبیاء شیروان و پزشک پوست در بیمارستان امام حسن(ع) و کلینیک امام رضا(ع) بجنورد مستقر شده اند..
وی با بیان اینکه برای نخستین بار متناسب با ضرورت و نیاز استان پزشک پوست خانم به بیمارستان های مرکز استان اختصاص یافته است تا چالش های این حوزه برطرف و رضایتمندی عمومی کسب شود، افزود: پیش از این بانوان برای برخی مسائل پوستی ویژه بانوان به سایر شهرها و استان ها مراجعه می کردند..
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان این که سال گذشته نیز 62 پزشک متخصص به استان اختصاص یافته که در بیمارستان های استان توزیع شده اند، یادآوری کرد: دسترسی به پزشکان به عنوان ارائه دهندگان خدمات پایه سلامت، یکی از مهم ترین مسائلی است که سطح دسترسی مردم به خصوص در مناطق محروم به خدمات درمانی را تعیین می کند..
وی با اشاره به اینکه موضوع عدالت در دسترسی به خدمات و توجه به حقوق اساسی مردم از محورهای برنامه ها و اقدامات کنونی دانشگاست، افزود: پیشروی به سمت عدالت در سلامت و کنترل بهینه هزینه های نظام سلامت نیازمند تأمین نیروی انسانی کافی به ویژه در مناطق محروم است و دانشگاه علوم پزشکی با شناخت این ضرورت و کمبودهای موجود در این بخش مستمرا جبران کاستی های موجود را در سطح کلان و با حضور مستمر در وزارت متبوع پیگیری می کند..
وی با اشاره به ضرورت توجه به ماندگاری پزشکان متخصص در استان، تأکید کرد: بنا به ضرورت و در راستای اجرای برنامه های این بخش، پانسیون با تجهیزات کامل و کمک هزینه تأمین مسکن و علی الحساب کارانه بدو ورود به متخصصان جدید الورود تعلق گرفته و پرداخت شده است..
دکتر شاهین فر بیان کرد: یکی از دغدغه های اصلی مجموعه سلامت در استان تأمین پزشک متخصص است و در همین راستا نیز تعاملات و مکاتباتی را در سطح کلان پیگیری می کند که خوشبختانه بخشی از این نیاز به استان اختصاص داده شده است..
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اکنون 32 پزشک فوق تخصص و 237 پزشک متخصص در بیمارستان های استان مشغول به ارائه خدمت هستند..
واژه شناسی این خبر (بیمارستان):
بیمارستان یا در فارسی افغانستان شفاخانه ، یک بنیاد مراقبت های بهداشتی است که با کارکنان پزشکی و پرستاری و تجهیزات پزشکی به بیماران خدمت های درمانی ارایه می دهد.
پرآوازه ترین گونهٔ بیمارستان، بیمارستان عمومی است که به طور معمول دارای یک بخش اورژانس برای درمان مشکلات فوری سلامتی از قربانیان آتش سوزی و تصادف گرفته تا بیماری های ناگهانی است. یک بیمارستان منطقه ای به طور معمول مهمترین مرکز مراقبت های بهداشتی در منطقه خود است، که دارای تعداد زیادی تخت برای مراقبت های ویژه و تخت های اضافی برای بیمارانی است که نیاز به مراقبت طولانی مدت دارند. بیمارستان های تخصصی شامل مراکز تروما ، بیمارستان های توانبخشی ، بیمارستان های کودکان ، بیمارستان بزرگسالان ( سالمندان ) و بیمارستان هایی برای رسیدگی به نیازهای خاص پزشکی مانند درمان بیماری های روانی ( مراجعه به بیمارستان روانپزشکی ) و برخی از دسته های بیماری هستند. بیمارستان های تخصصی می توانند در مقایسه با بیمارستان های عمومی به کاهش هزینه های مراقبت های بهداشتی کمک کنند. بیمارستان ها بسته به منبع درآمد به عمومی، تخصصی یا دولتی رده بندی می شوند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (سلامت):
تَندُرُستی یا سَلامَت عبارتی است از تأمین رفاه کامل جسمانی و روانی و اجتماعی انسان . سلامت معادل کلمه انگلیسی {Health} و بهداشت عمومی ترجمه کلمه {Public Health} می باشد. بنابرین تعریف سازمان بهداشت جهانی ، تندرستی تنها فقدان بیماری یا نواقص دیگر در بدن نیست بلکه «نداشتن هیچ گونه مشکل روانی، اجتماعی، اقتصادی و سلامت جسمانی برای هر فرد جامعه است.»
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)