خدمات بخش کودک و نوجوان کتابخانه های ایران قابل توجه است
به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1402/3/3کد خبر 1402394514
رئیس کتابخانه غازی خسروبیگ بوسنی و هرزگوین درباره بازدید از کتابخانه های تخصصی و عمومی در ایران گفت: خدمات بخش کودک و نوجوان در کتابخانه های ایران به شدت مرا تحت تأثیر قرار داد..
عثمان لاویچ، رئیس کتابخانه غازی خسروبیگ کشور بوسنی و هرزگوین در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، درباره تجربه حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، اظهار کرد: برپایی نمایشگاه کتاب تهران، حضور پُرشور مردم و نمایش درخور توجه کتاب در این رویداد، نشان داد کتاب و کتابخوانی در ایران آینده خوبی دارد؛ علاوه براین هنوز علاقه به کتاب های کاغذی در ایران زیاد و تورق آن یک علاقه غالب است..
وی افزود: کتابخانه ها وظیفه دارند مخاطبان کتاب های الکترونیک را به سمت آثار کاغذی و تورق آن ها برگردانند تا این کتاب ها در دنیای نشر الکترونیک به فراموشی سپرده نشوند..
باید بگویم میزان توجه به کتاب های کاغذی در نمایشگاه کتاب تهران چشمگیر بود..
رئیس کتابخانه غازی خسروبیگ کشور بوسنی و هرزگوین گفت: به برگزارکنندگان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تبریک می گویم و امیدوارم، بوسنی و هرزگوین، به عنوان کشور مهمان ویژه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حاضر شود و تازه های نشر این کشور را به نمایش بگذارد..
رئیس کتابخانه غازی خسروبیگ کشور بوسنی و هرزگوین با بیان اینکه بخش کودک و نوجوان کتابخانه های ایران بسیار پُرمحتوا و غنی است، ادامه داد: نمایش کتاب های حوزه کودک و نوجوان در نمایشگاه کتاب تهران و وجود آثار این حوزه در کتابخانه های ایران نشان می دهد برای این گروه سنی کار شده است و به طور حتم برپایی نمایشگاه کتاب در این مقیاس قطعا بر خوانندگان کتاب تأثیرگذار خواهد بود..
در مجموع با توجه به این ملاقات ها و بازدید از کتابخانه ها در ایران باید بگویم ایران در بخش کتابخوانی و کتابخانه ای ظرفیت زیادی برای توسعه دارد..
به گزارش ایبنا؛ عثمان لاویج، رئیس کتابخانه غازی خسروبیگ شهر سارایوو از کشور بوسنی و هرزگوین و هیئت همراه به دعوت نهاد کتابخانه های عمومی کشور 17 اردیبهشت ماه با هدف بازدید از کتابخانه های عمومی و مراکز فرهنگی ایران، همچنین امضای تفاهم نامه با نهاد کتابخانه های عمومی کشور به ایران سفر کردند.. (تصویر شماره 1)
واژه شناسی این خبر (عثمان):
عثمان بن عفان (کشته شده در سال ۳۵ قمری ) سومین خلیفه از خلفای راشدین نزد اهل سنت و از اصحاب پیامبر اکرم(ص) . عثمان بنابر شورایی که عمر بن خطاب پیش از مرگ خود برای انتخاب خلیفه تعیین کرد، به خلافت رسید و از ۲۳ق .(یا ۲۴ق .)تا هنگام کشته شدنش در سال ۳۵ قمری . حکومت کرد. او در پی یک شورش علیه شیوه حکومتی اش در مدینه به دست شورشیان کشته شد.
منابع تاریخ اسلام، نسب او را چنین ضبط کرده اند: عثمان بن عفان بن ابی العاص بن امیه بن عبد شمس بن عبد مناف ابن قصی القرشی الاموی. عثمان از طایفه بنی امیه است و اجداد او و بنی هاشم در عبد مناف به هم می رسد. بدین ترتیب، او از طایفه بنی امیه ، شاخه ابوالعاص است. مادرش أروی از طایفه پدر او است که نسبش را چنین آورده اند: بنت کریز بن ربیعه بن حبیب بن عبد شمس بن عبد مناف بن قصی. مادر عثمان، فرزند ام حکیم بنت عبدالمطلب عمه پیامبر اکرم(ص) است.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (کتابخانه):
کتابخانه به مجموعه ای از اطلاعات و منابع و خدمات اطلاعاتی گفته می شود که توسط یک نهاد عمومی، خصوصی یا یک شخص نگهداری و اداره می شود. از نگاه سنتی، کتابخانه به طور معمول به مجموعه ای از کتاب ها گفته می شود.
از خرابه های شهرهای باستانی سومریان چنین برمی آید که سومریان در حدود ۲۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کتابخانه های شخصی، مذهبی و دولتی بر پا کرده بودند، مشهور است که کتابخانه «تلو» مجموعه ای متجاوز از ۳۰۰۰۰ لوحهٔ گلین داشته است، تمدن سومریان از ۳۵۰۰ سال پیش از میلاد پا گرفت و در عهد طلایی «اور» شکوفا شد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)