ساختمان انجمن حمایت از زندانیان در شیراز افتتاح شد/ توجه به خانواده زندانیان مهمترین رویکرد سازمان زندان ها است
به نقل از خبرگزاری ایلنا1402/3/3کد خبر 140239806
رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور گفت: خانواده زندانیان که مرتکب هیچ گناه و جرمی نشدند بیشتر از زندانیان در رنج هستند و مجبور هستند در شرایط نامطلوب ناشی از وضعیت اقتصادی زندگی کنند..
به گزارش ایلنا، غلامعلی محمدی در آیین افتتاح مجتمع اداری، فرهنگی و خدماتی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با اشاره به اینکه اصل شخصی بودن مجازات ها حکم می کند که هر کس مرتکب جرمی می شود تنها خودش باید مجازات شود؛ عنوان کرد: توجه به خانواده زندانیان یکی از مهمترین رویکردهای سازمان زندان ها است و خانواده های مجرمین نباید شریک در تحمل مجازات جرایم محکومان و زندانیان باشد..
وی با اشاره به اینکه شیراز شهر علم، ادب، فرهنگ، هنر و معرفت است، ابراز کرد: معرفت به معنای پیشگامی مردمان این منطقه در امور خیر است و مسئولین استان و از جمله استاندار فارس از خیرین استان هستند که اقدامات خیرخواهانه متعددی را تاکنون انجام داده اند..
عضو شورای عالی قوه قضاییه با بیان اینکه سه اصل قانونی بودن مجازات ها، اصل تساوی در مجازات و اصل شخصی بودن مجازات ها از اصول مهم در حقوق کیفری محسوب می شوند؛ بیان کرد: اصل شخصی بودن مجازات ها بدین معناست که هر کس مرتکب جرمی می شود تنها خودش باید مجازات شود..
محمدی بیان کرد: زندانی دغدغه اجاره خانه، تغذیه و مشکلات افراد خانواده را ندارد اما بدون شک خانواده او با مشکلات بسیاری رو به رو خواهند شد..
وی با بیان اینکه توجه به خانواده زندانیان یکی از مهمترین رویکردهای سازمان زندان ها به شمار می رود، ابراز کرد: عقیده داریم که در راستای اصل شخصی بودن و فردی کردن مجازات باید به نحوی عمل کنیم که خانواده های زندانیان متحمل رنج ناشی از مجازات سرپرست خانواده نباشند و بر همین اساس توجه ویژه ای به انجمن های حمایت از زندانیان در سراسر کشور داریم..
محمدی با بیان اینکه خدمات درمانی قابل توجهی در مجتمع اداری، فرهنگی و خدماتی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ارائه می شود، یادآور شد: در این استان همه مردم و خیرین با اهتمام ویژه قدم در رفع مشکلات خانواده زندانیان برداشتند..
رئیس سازمان زندان های کشور بیان کرد: قرار است بانک مهر به مناسبت افتتاح این ساختمان و همچنین به مناسبت فرا رسیدن روز پنجم خرداد روز نسیم مهر که روز توجه به خانواده زندانیان است مبلغ یک میلیارد تومان جهت قرص الحسنه به این خانواده ها اختصاص دهند..
محمدی افزود: همزمانی آزادسازی خرمشهر با افتتاح این مجموعه را به فال نیک می گیریم و جا دارد از همه کمک های مردمی که در این استان برای حمایت از خانواده زندانیان صورت می گیرد تشکر و قدردانی ویژه ای داشته باشم..
وی اظهار کرد: اگر کسی یک گره از کار مسلمان باز کند ثواب بسیاری کرده است..
امور خیر و گره برداشتن از کار مسلمانان با دستان خیرین توفیق بزرگی است که خداوند نصیب خیرین کرده است..
افتتاح ساختمان انجمن حمایت از زندانیان دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس نیز تصریح کرد: انجمن حمایت از زندانیان که تعداد 3500 نفر را تحت پوشش دارد سالیانه خدمات متنوع و متعدد آموزشی، معیشتی، رفاهی، درمانی و فرهنگی را به خانواده های زندانیان ارائه می دهد. سید مصطفی بحرینی خاطرنشان کرد: این خدمات متعدد به صورت ماهانه، موردی و به مناسب ایام مختلف به این خانواده ها ارائه می شود و همچنین مبالغ قابل توجهی نیز با کمک خیرین و نیک اندیشان اعم از خیرین اهل تسنن و تشیع برای حمایت زندانیان پرداخت می شود. وی با بیان اینکه بحث سفیران صلح و سازش از دیگر مواردی است که توسط انجمن حمایت از زندانیان دنبال می شود؛ ابراز کرد: طی یک سال گذشته با فعالیتی که به کمک خیرین انجام شد حدود 130 نفر از محکومین به قصاص از چوبه دار رهایی یافتند و به آغوش خانواده بازگشتند..
بحرینی به بیان مشکلات برای مراجعه خانواده های زندانیان برای پیگیری امور مربوط به زندانیان پرداخت و گفت: این انجمن با پیشینه 80 ساله که دارد از فضای مناسبی برای مراجعه خانواده زندانیان برخوردار نبود..
وی افزود: با کلنگ زنی که در سال 98 برای احداث یک مجموعه برای تحقق این امر آغاز شد شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه و افتتاح مجتمع اداری، فرهنگی و خدماتی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بودیم..
بحرینی با بیان اینکه مجتمع اداری، فرهنگی و خدماتی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با اعتبار 11 میلیارد تومان به بهره برداری رسیده است، بیان کرد: این ساختمان که در موقعیت مناسبی از شهر شیراز قرار دارد امروز به مرحله بهره برداری رسیده است..
حمایت بیش از 3 هزار خانواده زندانی همچنین مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان فارس گفت:انجمن حمایت از زنداینان پلی بین خیرین و خانواده زندانیان نیازمندان است و این مجموعه برای خدمات رسانی، آموزش و اقدمات بهداشتی فعال است و از خانواده های زندانیان حمایت می کند. محمود قربانی افزود: این انجمن در مجموعه هزار متر مربعی است و همه هزینه ها توسط خیرین و فعالیت اقتصادی انجمن تامین و در کمتر از 2 سال به افتتاح رسیده است..
واژه شناسی این خبر (حقوق):
حقوقق (جمع واژه حق به معنای سِزه) یا سِزمان (sezmân) یا سِزِگان (sezegân) به پارسی ، مجموعه قواعدی است که از طریق موسسات اجتماعی یا دولتی، جهت تنظیم رفتار ایجاد و اعمال می شود. دانش حقوق، دانش تحلیل و سیر تحول قواعد حقوقی است. همچنین حقوق مجموعه قوانین و مقرراتی است که حاکم و ناظر بر روابط افراد و اشخاص می باشند. از حقوق در معنای امتیازی که شخص برای جامعه معینی دارد، به حقوق فردی تعبیر می شود.
سزگان در نظام های حقوقی ملی به روش های مختلفی ایجاد می شود؛ از راه وضع یا نسخ قانون ( دادیک گذاری ) توسط قوه مقننه ، از طریق صدور آیین نامه ها و بخشنامه های دولتی در قوه مجریه ، و تصمیمات قضایی الزام آور در قوه قضاییه (که این روش آخر در نظام های کامن لا اهمیت بیشتری دارد). اشخاص خصوصی هم می توانند قراردادهای الزام آور قانونی را میان خود ایجاد کنند و در برخی وضعیت ها با توافق یکدیگر سیستم های میانجی گری را جایگزین فرایند معمول دادگستری کنند. مام دادیک ( قانون اساسی ) نقش انکارناپذیری در شکل گیری سامانِ سِزمانی هر کشور دارد و نظام حقوقی نیز به نوبه خود شکل دهنده سیاست، اقتصاد و جامعه است و روابط میان افراد را هدایت می کند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (خانواده):
در جوامع انسانی، خانواده یا فامیل (به فرانسوی : famille ) به گروهی از افراد گفته می شود که با یکدیگر از طریق هم خونی ، تمایل سببی، یا مکان زندگی مشترک وابستگی دارند. خانواده در بیشتر جوامع، نهاد اصلی جامعه پذیری کودکان است. سازمان ملل متحد (۱۹۹۴) نیز در آمار جمعیتی خود، خانواده را چنین تعریف می کند:«خانواده یا خانوار به گروه دو یا چند نفره ای گفته می شود که باهم زندگی می کنند، درآمد مشترک برای غذا و دیگر ضروریات زندگی دارند و از طریق خون، فرزندخواندگی یا ازدواج، با هم نسبت دارند. در یک خانواده ممکن است یک یا چند خانواده زندگی کنند، تمام خانوارها، هم خانواده نیستند.» انسان شناسان به طور کلی نهاد خانواده را این طور طبقه بندی می کنند: مادرتباری (مادر و فرزندان او)، زناشویی (زن و شوهر، و فرزندان؛ که خانواده هسته ای نیز خوانده می شود)، و خانواده گسترده (consanguinal) یا هم خونی که در آن پدر و مادر و فرزندان با دیگران مثلاً خویشاوندان در مکان مشترکی زندگی می کنند.
همچنین در برخی جوامع مفاهیم دیگری از خانواده وجود دارد که روابط سنتی خانواده را کنار گذاشته اند. خانواده به عنوان یک واحد اجتماعیِ جامعه پذیری ، در جامعه شناسی خانواده مورد بررسی قرار می گیرد. تبارشناسی رشته ای است که دودمان های خانوادگی را در تاریخ مطالعه می کند. همچنین اقتصاد خانواده در علم اقتصاد بررسی می شود.
اهداف خانواده و اقتضای تأسیس آن ایجاب می کند که بانیان آن یعنی زن و شوهر، در تحکیم و پایداری این بنا، نهایت سعی خود را بکنند و با همان انگیزه که بر تشکیل آن اقدام کردند، بر دوام آن اصرار ورزند تا وحدت و پویایی این نهاد تا پایان حفظ شود. در خانواده نقش های مختلفی وجود دارد که هر کدام با توجه به ویژگیشان توسط یک یا چند نفر از اعضای خانواده انجام می شوند. به عنوان مثال وظیفه امرار معاش خانواده بر عهده پدر خانواده می باشد. یکی از وظایف بسیار مهم در خانواده تربیت فرزند است که به عهده پدر و مادر می باشد; ولی به خاطر ارتباط بیشتر مادر با فرزند تأثیر بیشتر از طرف مادر بر فرزند صورت می پذیرد.
نگاهی به خانوادهٔ آدولفو پینتو اثر آلمیدا جونیور
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (دادستان عمومی و انقلاب):
قوهٔ قضائیهٔ جمهوری اسلامی ایران ، قوه ای است مستقل که پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسئول تحقق بخشیدن به عدالت در ایران است.
رئیس قوهٔ قضائیه توسط رهبر جمهوری اسلامی ایران به مدت ۵ سال به این سمت منصوب می شود که باید عادل و آگاه به امور قضایی و مدیر و مدبر و مجتهد باشد.
ریاست قوهٔ قضائیه را در حال حاضر غلامحسین محسنی اژه ای بر عهده دارد.
سیستم قضایی سراسری در ایران برای اولین بار توسط عبدالحسین تیمورتاش در زمان رضا شاه اجرا شد و با تغییرات بیشتر در دوره پهلوی دوم ایجاد شد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)