قیمت برنج خارجی از ابتدای امسال 200 درصد افزایش یافت
به نقل از پایگاه خبری ایران اکونومیست1399/8/3کد خبر 1399810021237
دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی، افزایشنرخ ارز، وابستگی واردکنندگان و بنکداران به بانک مرکزی جهت تخصیص ارز و در کنار آن سودجویی و گرانفروشی از تولید تا توزیع را عامل اصلی افزایش قیمت برخی از اقلام غذایی دانست.
(تصویر شماره 1)قاسمعلی حسنی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون قیمت برنجی خارجی با افزایش 200 درصدی مواجه شده است، گفت: ابتدای امسال قیمت عمده هر کیلو برنج خارجی 7200 تومان بود که در حال حاضر قیمت عمده آن به 22 هزار تومان رسیده است.
وی علت این افزایش قیمت را افزایش نرخ ارز و وابستگی واردکنندگان و بنکداران به بانک مرکزی جهت تخصیص ارز دانست، گفت: از بهمن ماه سال گذشته تاکنون ده ها هزار تن محموله برنج در بنادر و گمرکها باقی مانده و ترخیص نشده است. عدم ترخیص این محموله ها به دلیل عدم تخصیص ارز منجر به اضافه شدن هزینه انبارداری و دموراژ به قیمت نهایی برنج شده و این هزینه ها در نهایت از جیب مصرف کننده می رود.
دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی تصریح کرد: در کنار موارد ذکر شده، سودجویی و گرانفروشی در برنج، حبوبات، روغن ، چای و نظایر آن اتفاق می افتد که این سودجویی از تولید تا توزیع رخ می دهد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بر واحدهای بنکداری برای جلوگیری از گرانفروشی اقلام غذایی نظارتهای لازم صورت می گیرد یا خیر گفت: بر واحدهای بنکداری نظارت داریم ولی آنگونه که باید پاسخگو نیست. برای مثال روی روغن حلبی جامد 4.5 کیلویی قیمت برای مصرف کننده 47هزار و 500 تومان درج شده است اما در بازار 107 هزار تومان خرید و فروش می شود. این موضوع از دست ما خارج است. یا به عنوان مثال قیمت مصوب هر کیلو شکر 6700 تومان است ولی در بازار 7400 تومان به فروش می رسد.
به گفته وی قیمت های مصوب دولتی با آن چیزی که در بازار خرید و فروش می شود متفاوت است و دولت باید نقش نظارتی داشته باشد نه مداخله گری. به عبارت دیگر قیمت های دستوری جوابگو نیست.
حسنی ابراز امیدواری کرد که مسوولان در اتاق فکر از پتانسیلهای بازار آزاد استفاده کنند، زیرا تجربه و تخصص در دست بازار است و عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمتها است.
ایسنا
اخبار مربوط به (مواد غذایی) را دنبال کنید:
دلایل موافقان و مخالفان اخلاقی با «غذاهای اصلاح شده ژنتیکی»
سمی که زنها هر روز مصرف میکنند!
این ادویه پیری را شکست میدهد
واژه شناسی این خبر (مواد غذایی): ▲
خوراک یا غذا خوردنیای است که در جوامع متفاوت بهصورت خام و دستنخورده، تغییریافته یا نیمهتغییریافته برای مصرف آماده میشود. خوراک میتواند منشأ حیوانی یا گیاهی (و یا گاهی معدنی) داشته باشد، و برای رفع نیاز تغذیه، مصرف شود.
(واژه مواد غذایی از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
- قیمت طلای 18 عیار امروز پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403، 0.513 درصد کاهش داشت
- قیمت سکه گرمی امروز پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403، 1.449 درصد کاهش داشت
- قیمت یورو (مرکز مبادلات ارزی) امروز ، 0.061 درصد کاهش داشت
- بوشهر با 2 تکانه در صدر جدول تکانه های کشور در چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403
- شاخص USDINR امروز 0.07 درصد افزایش را تجربه کرد - چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403