ببینید ' پشت پرده پخش کنفرانس برلین از تلویزیون
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1402/3/4کد خبر 14023128119
265 35 کد خبر 1770017
واژه شناسی این خبر (جشنواره فیلم برلین):
جشنواره بین المللی فیلم برلین (به آلمانی : Internationale Filmfestspiele Berlin ) یا برلیناله (Berlinale) یکی از معتبرترین و قدیمی ترین جشنواره های سینمایی در جهان است که هرساله در ماه فوریه به مدت ۱۰ روز در برلین آلمان برگزار می شود. جشنواره فیلم برلین در کنار جشنواره فیلم ونیز و جشنواره فیلم کن ، مهمترین رویداد سینمایی اروپا به شمار می رود. این جشنواره هر ساله جایزه خرس طلایی و خرس نقره ای را به برگزیدگان بخش اصلی اهدا می کند. خرس به عنوان نمادی از شهر برلین شناخته می شود. هرساله تقریباً ۴۰۰ فیلم در بخش های مختلف برلیناله به نمایش درمی آید.
رئیس این جشنواره از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۹ دیتر کاسلیک بود و از سال ۲۰۲۰ ماریته ریسنبیک مدیریت اجرایی و کارلو چاتریان مدیریت هنری این جشنواره را برعهده دارند. در سال ۲۰۱۹، ۳۳۱ هزار و ۶۳۷ بلیت سینما برای برلیناله فروخته شده است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (تلویزیون):
تلویزیون (به فرانسوی : Télévision ) از یونانی tele دور و vision دید یا نگاه، یک سیستم ارتباطی برای پخش تصویر متحرک و صداها از مسافت دور است. برای استفاده و دریافت امواج تلویزیون، به یک دستگاه به نام گیرنده تلویزیون احتیاج است.
امروزه در ایران ، به مجموعه فراهم کننده و پخش کننده برنامه های تلویزیونی، «صدا و سیما» گفته می شود. از جان لوگی برد ، دانشمند و مخترع اهل اسکاتلند ، به عنوان مخترع تلویزیون یاد می شود. اگر چه دانشمندان و مخترعان بسیار دیگری مانند پایول نیپکو ، بوریس روزینگ ، ولادیمیر زورکین و فیلو فارنزورث از اواخر سده ۱۹ میلادی تاکنون در توسعه و تکمیل فناوری تلویزیون نقش موثر داشته اند.
واژهٔ تِلِویزیون از زبان فرانسوی به فارسی راه یافته و خود واژهای دورگه است که بخش نخست آن واژه «تِله» (دور) از زبان یونانی و بخش دوم آن واژه «ویزیون» (دید) از زبان لاتین گرفته شده است.
با اینکه در بیشتر زبان ها همین واژهٔ تلویزیون (البته با تلفظ های بسیار گوناگون) به کار می رود، برخی زبان ها واژه های خود را برای این مفهوم دارند. برای نمونه، در زبان آلمانی برای تلویزیون همیشه واژهٔ Fernsehen به کار برده می شود که معنی واژگانی آن «دور دید» است. در زبان محاوره ای فارسی معمولاً به صورت «تل ویزیون» ادا می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)