۵۰۰ دستگاه اتوبوس به کمک ناوگان شهری کلانشهر شیراز می آیند
به نقل از خبرگزاری ایلنا1402/3/5کد خبر 14023179816
تفاهم نامه تامین مالی فی ما بین بانک شهر و شهرداری شیراز با هدف خرید 500 دستگاه اتوبوس با حضور شهردار شیراز، معاون حمل ونقل و ترافیک ، مدیر عامل بانک شهر و رییس سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر منعقد شد..
معاون شهرداری شیراز افزود: طبق توافق صورت گرفته در این قرارداد با مشخصات فنی تایید شده و مورد نظر شهرداری شیراز منابع مالی از طریق بانک شهر تامین و خرید پانصد دستگاه اتوبوس به ارزش سه هزار و 600 میلیارد ریال انجام خواهد گرفت..
شه دوست شیرازی با اشاره به اینکه شهر شیراز جوان ترین ناوگان حمل و تقل اتوبوس را در کشور داراست عنوان کرد: در حال حاضر 750 دستگاه اتوبوس فعال در کلانشهر شیراز به شهروندان خدمات رسانی می کنند اما با توجه به اهمیت ناوگان حمل و نقل عمومی جهت رفاه شهروندان خرید اتوبوس های جدید در دستور کار قرار گرفت و در سال گذشته نیز 120 دستگاه اتوبوس خریداری که تا کنون 30 دستگاه به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه و تعداد باقی مانده به تدریج با توجه به آماده سازی شرکت مربوطه به شهر شیراز وارد می شود..
به گفته وی ؛ معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز همچنین در راستایی اجرای شدن طرح « حمل و نقل درون شهری عمومی و پاک » با هدف کاهش مصرف سوخت از طریق نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی درون شهری فرسوده و جایگزینی با ناوگان برقی و توسعه به کارگیری شیوه های حمل و نقل اشتراکی دوستدار محیط زیست گام موثری در تحقق هوای پاک برمی دارد..
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: برای رسیدن به وضعیت مطلوب در امر خدمات رسانی به شهروندان به صورت جهادی تلاش خواهیم کرد، قطعا این اقدامات نیاز شهروندان در حوزه اتوبوسرانی و حمل و نقل عمومی را رفع می کند..
واژه شناسی این خبر (اتوبوس):
اتوبوس، (به فرانسوی : Autobus ) گونه ای وسیله نقلیه جاده ای است که برای جابجایی شمار بسیاری مسافر طراحی شده است. ظرفیت اتوبوس ها می تواند به ۳۰۰ مسافر نیز برسد. متداول ترین گونه آن اتوبوس صلب یک طبقه است، و در جایی که شمار مسافران بیشتر باشد از اتوبوس های دوطبقه یا اتوبوس های مفصلی استفاده می شود. در مسیرهایی که مسافران کمتر هستند از میدی بوس ها (Midibus) و مینی بوس ها استفاده می شود در حالی که از اتوبوس های برون شهری برای خدمات با مسافت بیشتر استفاده می شود. بسیاری از گونه های اتوبوس ها مانند اتوبوس های شهری و میان شهری از مسافران یک کرایه ثابت دریافت می کنند. گونه های دیگر، مانند اتوبوس های مدارس ابتدایی یا متوسطه یا اتوبوس های شاتل در پردیس دانشگاه ها، کرایه ای دریافت نمی کنند. در بسیاری از کشورها، رانندگان اتوبوس بنا به قانون به مجوز ویژه بالاتر و فراتر از گواهینامه رانندگی عادی نیاز دارند.
از اتوبوس ها ممکن است برای ترابری زمانبندی شده درون شهری ، ترابری میان شهری زمان بندی شده، سرویس مدرسه ، گردشگری یا کرایه دربست استفاده شود. اتوبوس های تبلیغاتی ممکن است برای کارزارهای سیاسی مورد استفاده قرار گیرند و دیگر موارد به طور خصوصی برای اهداف مختلفی از جمله وسایل نقلیه تور خواننده های پاپ و راک اداره می شوند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (ترافیک):
ترافیک (به انگلیسی : traffic ) یا شدآمد به معنای رفت وآمد جانداران، انسان یا وسایل نقلیه در مسیرهای پیش بینی شده و نیز به معنای عبور اطلاعات است. فرهنگستان زبان و ادب فارسی واژهٔ شدآمد را برابر ترافیک برگزیده است.
واژه ترافیک (Traffic) از ریشه ایتالیایی traffico گرفته شده است که به معنای تجارت و معامله است
. امروزه در برخی ترکیب های انگلیسی مانند قاچاق انسان و قاچاق اسلحه از واژه ترافیک استفاده می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (حمل و نقل):
ترابری ، ترابرد یا حمل و نقل (به انگلیسی : Transport ) به جابجایی یا انتقال انسان، حیوان یا کالا، از جایی به جای دیگر گفته می شود. شیوه ترابری می تواند زمینی ( ریلی یا جاده ای )، هوایی ، دریایی ، کابلی ، خط لوله ای و فضایی باشد. این رشته را می توان به سه بخش زیرساخت ، ابزارهای ترابری (وسایل نقلیه) ، و بهره برداری تقسیم نمود. ترابری، بازرگانی میان انسان ها را فراهم می کند که در شکل گیری تمدن ها نقش بنیادین داشته است. رشد اقتصادی همواره به ظرفیت سامانه های ترابری و معقولیت آن ها ارتباط داشته است. زیرساخت ها و بهره برداری از سامانه های ترابری بازتاب های بسیار در کاربری زمین ها داشته و ترابری بزرگترین بخش مصرف کننده انرژی است و همین امر به موضوع ترابری پایدار اهمیت بسیار داده است. ترابری و سامانه های ترابری در موضوع گردشگری نقشی مهم دارد.
واژهٔ ترابری از پیشوند پارسی ترا- به معنی فراسو و آن سو، و واژهٔ بری از فعل بردن ساخته شده است. پیشوند ترا- از پیشوندهای کهن زبان پارسی است که در پارسی باستان نیز همین گونه کاربرد را داشته است و هم معنی و هم ریشه با Trans در انگلیسی است. ترابری از دید واژگانی به معنی بردن به آن سوی دیگر است. *
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)