دیپلمات سابق سوئد: آپارتاید، اسرائیل را به سمت پرتگاه سوق می دهد
به نقل از خبرگزاری فارس1402/3/6کد خبر 14023214518
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، کارل بیلت سیاستمدار و دیپلمات سابق سوئدی به سخنان مقام صهیونیست در کنفرانس اخیر هرتزلیا واکنش نشان داد..
بنابر گزارش وبگاه خبری سما ، بیلت گفت: اینکه در کنفرانس هرتزلیا به موضوع فلسطینیان پرداخته نشد، نشان می دهد که اسرائیل سیاست روشنی درباره مهم ترین مسائل مربوط به آینده خود ندارد و این رژیم در سایه اعمال تبیعض نژادی هرگز پایدار نخواهد بود..
بیلت در دهه نود منصب نخست وزیر سوئد و از سال 2006 تا 2014 نیز منصب وزیر خارجه این کشور را بر عهده داشته است..
وی که از شرکت کنندگان در کنفرانس هرتزلیا بود، در هنگام ترک تل آویو نیز نوشت: خاورمیانه اکنون در حال تبدیل شدن به آزمایشگاهی برای جهان پسا آمریکا است..
در کنفرانس اخیر هرتزلیا به موضوع امنیت و تهدیدات پیرامون رژیم صهیونیستی پرداخته شد و هرتزی هالوی ، رئیس ستاد کل ارتش این رژیم ضمن تکرار ادعاهای ضدایرانی خود در این کنفرانس، از سختی های جنگ با جنبش حزب الله لبنان گفت..
طبق گزارش شبکه آی 24 ، رئیس ستاد کل ارتش رژیم اشغالگران با تکرار ادعای توانایی ضربه زدن به ایران گفت: ما نسبت به وضعیتی که ایران می خواهد پیرامون ما ایجاد کند، بی تفاوت نیستیم..
واژه شناسی این خبر (رژیم صهیونیستی):
صهیونیسم جنبش سیاسیِ طرفدار بازگشت یهودیان به سرزمین فلسطین و ایجاد کشور اسراییل است. این جنبش در اواخر قرن نوزدهم توسط تیودور هرتسل بنیان نهاده شد و توانست با همکاری قدرت های جهانی، در سال ۱۹۴۸م کشور اسراییل را تأسیس کند. صهیونیست ها با وجود این که حدود ۵درصد از زمین های فلسطینیان را خریده بودند، در زمان اعلام موجودیت ۷۷درصد از اراضی فلسطین را به تصرف خود درآوردند. علما و مراجع تقلید شیعه در دوران های مختلف بر علیه صهیونیسم و اشغال فلسطین موضع گرفته اند.(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (آپارتاید):
آپارتاید یا جدانژادی که واژه ای به زبان هلندی است یکی از اشکال تبعیض نژادی را بیان می کند و در اصل عبارت است از سیاست تبعیضی که نژادپرستان کشور جمهوری آفریقای جنوبی علیه اکثریت سیاهپوست بومی و بومیان آن کشور اعمال می کردند.
از نظر لغوی به معنای مجزا و جدا نگهداشتن است. آپارتاید یعنی جدا نگه داشتن افراد متعلق به نژادهای غیرسفید، مجبور کردن آن ها به اقامت در محلات و استان های خاص، محروم کردن آن ها از کلیه حقوق سیاسی و امکان تحصیل و پیشرفت. در دوران آپارتاید در مناطقی که سیاهپوستان مجبور به اقامت در آن می شدند و حق خروج از آن را نداشتند حداقل امکانات زندگی نیز موجود نبود. کنگرهٔ ملی آفریقا با درخواست ایجاد جامعهٔ آزاد چندقومی، جنگی علیه نظام آپارتاید به راه انداخت. طرفداران لغو آپارتاید، تظاهرات آرامی در شپرویل و تسوتو به راه انداختند، که با مقاومت مخالفان روبه رو شد. راهپیمایان سیاه پوست شلاق خوردند، و حتی در ۲۱ مارس ۱۹۶۰، حدود ۶۹ آفریقایی کشته شدند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)