فروش زباله های دریایی در یک حراجی/ عکس
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1402/3/5کد خبر 1402317109
عروسک های ترسناک و پری دریایی از جنس فایبرگلاس میان زباله هایی هستند که از دریا گرفته شده و در یک بازار عجیب ساحلی به حراج گذاشته شده اند..
نادیا زکالوند : محققان دانشگاه تگزاس که مشغول تحقیق روی لاک پشت ها در دریا و یافتن لاک پشت های گرفتار در زباله های دریایی بودند، زباله های متعددی از آب بیرون کشیدند..
این زباله ها قرارست در یک حراجی ساحلی سالانه به نام زباله های تونی فروخته شوند و بودجه آن خرج تحقیقات شود..
بنابه گفته محققان دانشگاه تگزاس، هر سال حدود 500 تن از زباله های دریایی به ساحل تگزاس می رسند..
از این زباله ها می توان به عروسک ، پای مصنوعی، پری دریایی از جنس فایبرگلاس، بطری طلسم، پول کشور هائیتی، کتاب انجیل قدیمی، زغال کشتی های بخار از سده 1800، یک پیام درون بطری که از جامائیکا به ساحل تگزاس رسیده است و زباله های بسیار دیگر اشاره کرد..
مثلا، کیسه های پلاستیکی خوراکی هایی چون چیپس و شیرینی پیدا شده که تاریخ آنها به دهه 1960 برمی گردد..
محققان دانشگاه تگزاس از قدمت برخی از زباله های دریایی واقعا حیرت زده شده بودند..
آنها می گویند میان زباله ها از همه بدتر زباله های پلاستیکی است که به راحتی تجزیه نمی شوند و نه تنها به موجودات زنده دریایی صدمه می زنند، بلکه به ساحل رسیده و محیط را آلوده می کنند..
واژه شناسی این خبر (عروسک):
عروسک (به انگلیسی : Doll ) اسباب بازی کودکان و گاهی نوجوانان است و معمولاً شبیه انسان ساخته می شود. عروسک به قوه تخیل کودکان کمک می کند بگونه ای که هنگام بازی، کودک آن را فردی زنده تصور کرده و برای آن شخصیت و اعمال متصور می شود.
با توجه به لزوم ایجاد یک پل ارتباطی بین بزرگسال و کودک که توسط آن بزرگسال بتواند هم کودک را بشناسد و هم دنیای خویش را به او معرفی کند، ساخت و ارائه ی اسباب بازی به کودک یکی از موثرترین راهکارهایی است که با درگیر کردن احساسات کودک می تواند وی را به واکاوی و جستجو در مفاهیم دنیای بزرگسالان وادار کند. از سوی دیگر کودکان در بازی های خود استعدادشان را در زمینهٔ تجربه و قدرت تخیل شان به نمایش می گذارند. گاهی از عروسک ها برای نمایش بجای انسان ها استفاده می شود که به آن ها عروسک خیمه شب بازی یا عروسک نمایشی گفته می شود.
استفاده دختربچه ها از عروسک به مراتب بیشتر از پسرهاست و این برگرفته از حس مادرپنداری آنان در آینده است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (پری دریایی):
پری دریایی در فرهنگ عامه ، یک موجود افسانه ای آبزی است که سر و تنه ای به شکل یک زن زیبا و دمی شبیه به ماهی دارد. پری دریایی، در بسیاری از افسانه ها اینطور تصویر شده است که در کنار ساحل دریا می ایستد و با یک دست در حال شانه کردن موهای بلندش و در دست دیگرش آینه ای را نگاه داشته است. در قصه های بسیاری، پریان دریا، غالباً به پیشگویی اتفاقات آینده می پردازند، گاهی از روی اجبار، نیروهای فراطبیعی خود را به انسان ها می بخشند و گاهی عاشق انسانها شده، یا با فریفتن انسان های فانی که دل در گرو عشق آنها بسته اند، آنها را به قعر دریا می برند. تشابهاتی بین افسانه های پری دریایی و افسانه های سیرن (حوری دریایی اسطوره های یونان ) وجود دارد.
گرچه پریان دریا، در افسانه ها گاهی مهربان و خوش نام اند، اما به طور معمول پلید تصویر شده اند، هدایایشان بدیمنی می آورد، اگر آزرده خاطر شوند، موجب به پاشدن طوفان و سایر بلایا می شوند، به طوری که دیدن یکی از آنها در دریا، نشانه غرق شدن کشتی بوده است. برخی چون لورلای رود راین ، با خواندن آوازهای زیبا موجب جلب ماهیگیران و دریانوردان به دریا و غرق شدن آنها شده و بعضی مثل پری دریایی حکاکی شده در سکوی کلیسای «زنور» در « کورنوال » انگلستان، مردان جوان را می فریبند تا برای زیستن با آنان به اعماق دریا روند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (دریا):
دَریا بدنه آبی متصل آب های شور می باشد که ۷۰٫۸ درصد سطح زمین را پوشش می دهد. دریا آب وهوای زمین را معتدل می کند و نقش مهمی در چرخه آب ، چرخه کربن ، و چرخه نیتروژن دارد. اگرچه از زمان پیشاتاریخ دریانوردی و اکتشاف در دریا رواج داشته است، مطالعه مدرن علمی دریا (اقیانوس نگاری) به طور گسترده به سفر چلنجر بریتانیا در دهه ۱۸۷۰ مربوط می شود. دریا به طور مرسوم به چهار یا پنج بخش بزرگ تقسیم شده است، مواردی مانند آرام را اقیانوس و مواردی مانند مدیترانه را دریا می گویند.
در زبان پهلوی این واژه به ریخت drayâb بوده است. «واژه زرنگ کهن ترین نام سیستان و زاولستان است و در سنگ نوشتهٔ بیستون به گونهٔ زرنگا آمده است. به باور پژوهشگران، زرنگ و زریه که به زبان اوستایی به معنای دریا است، و دریه به فارسی هخامنشی و زریا در زبان پهلوی و دریا به زبان امروزی همه یکی است.»
بزرگ ترین دریاهای جهان عبارتند از: دریای مدیترانه ، دریای برینگ ، دریای کارائیب ، دریای اختسک .
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)